Salon Budoseura ry    

 

 

Kesäkuussa 1882 Jigoro Kano perusti Tokioon Kodokanin, oman koulun, jossa hän alkoi opettaa oppilailleen kehittämäänsä uutta kamppailutaitoa, judoa. Judo alkoi levitä nopeasti ja saapui 1890 Eurooppaan. Olympiakisoissa judo oli mukana ensimmäistä kertaa Tokiossa 1964 ja tuli pysyvästi olympialaisten ohjelmaan vuonna 1972. Salossa judon harrastaminen on aloitettu 1968.

 

Judon peruskurssi kestää noin 4 kk ja alle 10 vuotiaalta noin 1 vuoden. Kurssilla opetellaan erilaiset kaatumiset ja käytössäännöt, kolme sidontaa ja heittoa eli perustiedot ja –taidot judon harrastamiselle. Tämän jälkeen voi jatkaa judon harrastamista muiden harrastajien mukana ja edetä omalla ”judo-uralla” haluamassa tahdissa. Erittäin aktiivinen harrastaja saavuttaa mustan vyö noin 10 vuodessa.

 

Kuluja, joita sinulle tulee:

Kurssimaksu, jonka vuosikokous päättää vuosittain sekä judogi (judopuku), jota käytetään harjoituksissa maksaa koosta ja laadusta riippuen 50 – 150 euroa.

Peruskurssin päätteeksi pidetään vyökoe eli graduointi. Ennen vyökoetta on maksettava peruskurssimaksu. Jokainen vyökokeen onnistuneesti suorittanut saa oikeuden käyttää keltaista vyötä . Kaikki judokan (judon harrastaja) suorittamat vyöarvot rekisteröidään judoliittoon ja kirjataan judopassiin. Judopassi vaaditaan jokaiselta judokalta, joka osallistuu viralliseen kilpailu- tai leiritilaisuuteen tai vyökokeeseen. Judopassi maksaa 40 euroa.

Varsinainen judon harrastaminen alkaa ensimmäisen vyökokeen jälkeen.

Judon harrastaminen on erittäin edullista, kun edellä mainituista ”peruskustannuksista” on selvitty. Judogi kestää useita vuosia riippuen tietysti harjoittelijan aktiivisuudesta. Muita kustannuksia, kuin vuosittainen seuran jäsenmaksu ja Judoliiton lisenssimaksu ei ole. Harjoitukset ovat aina ohjattuja. Jos judoka haluaa osallistua kilpailuihin tai leireille, SBS avustaan kustannuksissa.